,,SUPER-EROI” LICEUL TEORETIC, COMUNA FILIPEȘTII DE PĂDURE
Elevii sunt anunțați că au super-puteri și pot face schimbări în lume, în localitatea în care locuiesc. Sunt antrenați în discuții pe înțelesul lor despre despre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, despre ce ar vrea să îmbunătățescă în localitate. Elevii au fost împărțiți în echipe. Fiecare echipă a ales să redea în desen unul din obiectivele despre care am discutat cu toții.
Într-o altă activitate am colaborat cu elevii de la clasa a II-a A. Elevii au ales obiectivul SĂNĂTATE ȘI BUNĂSTARE pentru care să realizeze o machetă.
Proiect facilitat de P.Î.P. TURIȚOIU CRISTINA
Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:
Provocările identificate:
- Apă curată și salubritate;
- Pace pentru toată lumea;
- Energie regenerabilă;
- Hrană pentru toți;
- În școală, spații de relaxare pentru copii
- Piste pentru bicicliștii din localitate;
- Clinică pentru animalele bolnave;
- Bazin de înot pentru copii;
- Mai multe spații verzi;
Provocările alese:
A fost greu să aleagă doar o problemă spre a fi rezolvată. Au ales să rezolve, dacă ar avea puteri, problema unui mare parc, cu piste pentru biciclete și un bazin de inot deoarece inotul e un mod sănătos de petrecerea timpului liber, înotând te dezvolți armonios, e bine să știi să înoți, la inot poți să-ți faci prieteni.
Soluțiile identificate:
Elevii s-au gândit să găsească un spațiu destul de mare în localitate, să găsească o firmă care să realizeze bazinul de inot, să anunțe autoritățile locale despre intenția lor. Autoritățile să demareze realizarea acestui proiect. Ei vor ajuta după puterile lor la realizarea acestui proiect.
Activitățile realizate de elevi:
Realizarea unei machete a bazinului de inot pentru a reda visul lor.
Procesul de implementare a activităților:
Activitatea 1: elevii clasei Pregătitoare A au fost împărți în grupe și au reprezentat în desene unul din obiectivele de dezvoltare durabilă.
Activitatea 2. Au pregătit materialele necesare: carton, pastă de lipit, foarfece, hârtie creponată, crenguțe, culori, carioci. Elevii au fost împărțiți în echipe. Au colaborat cu prietenii lor de la clasa a II-a A din școală. Aceștia i-au ajutat la lucrările mai grele în realizarea machetei ce reprezintă un mare parc cu pistă pentru biciclete și un bazin de inot. Toate acestea contribuie la menținerea sănătății și bunăstării oamenilor.
Rezultatele proiectului:
Macheta a fost realizată! Elevii se și visau inotând în bazin, plimbându-se cu bicicletele pe pistele din jurul bazinului sau relaxându-se la umbra copăceilor din parcul bazinului
Beneficiarii proiectului:
20 de elevi din clasa noastră, 20 de elevi din clasa a II-a A
Feedback:
Părinții au considerat că ideea copiilor e bună, e chiar îndrăzneață și în viitor s-ar putea realiza.
Dificultăți întâlnite:
Au fost dificultăți în realizarea machetei ( găsirea hârtiei potrivite, lipirea crenguțelor- copăcei, realizarea culoarelor de inot).
Durata de implementare a proiectului:
Octombrie - Decembrie 2023
Promovarea proiectului:
Părinții au fost invitați să vadă macheta. Elevii au fost ghizi. Au prezentat parcul bazinului, pistele pentru biciclete, culoarele de inot. Părinții au fost incântați de imaginația copiilor.
Susținerea impactului:
Realizarea și promovarea unor machete și pentru alte proiecte ale elevilor.
Comments