top of page

Sanatatea si starea de bine, Liceul Teoretic „Avram Iancu”

Elevii clasei a II-a B au observat că o viaţă activă înseamnă o viaţă sănătoasă , care atrage după sine o stare de bine, conform dictonului latin “Mens sana in corpore sano”. Starea de bine a elevilor /”well being” este esentială pentru un proces educational de calitate. Starea de bine a elevului de azi înseamnă succesul şi sănătatea adultului de mâine.




Proiect facilitat de Vlasceanu Ioana


Obiectivele de dezvolare durabilă abordate:


Provocările identificate:

Pentru o viaţă sănătoasă şi o stare de bine , elevii clasei a 2- a B au iesit cât mai mult în natură, au practicat sportul în cadrul orelor de educaţie fizică, au pregătit un atelier de gătit dulce sănătos şi au promovat, în cadrul Târgului de toamnă,mâncarea sănătoasă, bio, de la bunica din cămară.


Provocările alese:

A fost aleasa problema sanatatii si a starii de bine, deoarece de mici copiii trebuie sa inteleaga cat de importanta este sanatatatea si cum trebuie sa si- o mentina printr-un stil de viata sanatos si activ.


Soluțiile identificate:

-iesit in natura, la Parcul Iulius Mall

- vizita la Gradina Botanica din Cluj-Napoca

- vizite la expozitii tematice despre lumea vie ( fluturi, tarantule)

-excursie inafara localitatii

- activitati de reciclare

- activitati de gatit sanatos la scoala

- realizarea Targului de toamna cu produse din camara bunicii

-vizionare de spectacole muzicale sau de teatru


Soluțiile alese sper implementare:

S-au ales toate cele enumerate , deoarece toate includ un stil d viata sanatos si , implicit, o stare de bine.


Procesul de implementare a activităților:

Pentru o viaţă sănătoasă şi o stare de bine , elevii clasei a 2- a B au iesit cât mai mult în natură, au practicat sportul în cadrul orelor de educaţie fizică, au pregătit un atelier de gătit dulce sănătos şi au promovat, în cadrul Târgului de toamnă,mâncarea sănătoasă, bio, de la bunica din cămară.

Am participat cu clasa la Noaptea Cercetătorilor Europeni , unde am făcut experimente, am învăţat lucruri noi despre cultura chineză, am testat produse bio şi ne-am simţit bine în lumea stiinţei.

Să ieşi în natură, să te simţi liber, să te conectezi cu natura este un pas spre a beneficia de binefacerile naturii şi a atrage starea de bine în viaţa ta. Ori de câte ori au ocazia, elevii clasei a II-a B evadează în natură şi, chiar iau masa în natura,preferând sa mănânce fructe şi legume.


Pentru a ne simţi bine şi, implicit, a fi sănătoşi la minte şi la trup, am vizionat spectacole muzicale, piese de teatru de păpuşi, ne-am confecţionat propriile noastre instrumente muzicale , cu ajutorul cărora ne-am acompaniat la orele de educaţie muzicală, am fost să vedem diferite expoziţii tematice ( de fluturi vii, de tarantule, de trenuleţe, VR).


Rezultatele proiectului:

Ieşim cât mai des în natură şi am învăţat să preţuim natura si roadele ei.

Facem sport, atât la orele de educaţie fizică, cît şi în pauze şi cănd suntem cu parinţii şi i-am antrenat şi pe cei din jurul nostru în a face cât mai multă mişcare în natură.

Organizăm cât mai multe ieşiri şi activităţi extraşcolare, în locuri şi locaţii inedite, fiind avizi de a şti şi afla cât mai multe informaţii despre tot ceea ce ne înconjoară.

Suntem un colectiv unit , care acceptă cu uşurinţă provocările şcolare, dar şi ale lumii înconjurătoare.


Beneficiarii proiectului:

Au beneficiat de acest stil de viata sanatos , dar si de o satere de bine prin actiunile intreprinse cei 15 elevi care formeaza clasa aII-a B. Dar, sunt convinsa, ca ei au molipsit si membri familiei la acest mod de a trai.


Feedback:

Ce frumos a fost sa gatim singuri bilute Tiramisu!

Abia astept sa citresc si cartea „Poveste de Craciun”!

A fost o excursie minunata!


Durata de implementare a proiectului:

Octombrie - Decembrie 2024


Promovarea proiectului:

In primul rand, toate aceste activitati care au dus la starea de bine a elevilor au fost aprobate de conducerea scolii si sustinute de catre parinti.

Voi promova si in revista scolii acest ODD promovat la nivelul clasei.


Dificultăți întâlnite:

Uneori, spatiul clasei nu era propice pentru desfasuarea unor activitati ( cea de gatit), dar, pana la urma am reusit sa savuram bilutele Tiramisu.


Susținerea impactului:

Ne dorim sa continuam sustinerea starii de bine la noi in clasa prin continuarea activitatilor de acest tip.


Comments


Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page