top of page

ER 7000, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Cluj

Realizat de Ana Maria offline folosind ghidul Change Architects Home Edition


Provocările identificate:

Marea provocare a situației actuale, când trebuie să stăm în casă, este aceea că nu poate merge la școală, unde se întâlnea cu doamna învățătoare și cu colegii. Școala este foarte importantă pentru că îi deschide mintea, interacționează cu colegii și face sport. Mintea deschisă îi va deschide orizonturi și va putea avea un job bun să poată avea grijă de propriul copil, asa cum au avut grijă părinții ei și să le poată răspunde la orice întrebare așa ca și părinții ei.

Soluțiile identificate:

Soluțiile identificate pentru provocarea aleasă ar fi desfășurarea școlii online, atribuirea de teme pe Internet, pe diferite platforme educative, să se vadă pe video în grupuri mici, realizzarea de studiu individual, să citească anumite cărți, să se uite la documentare despre natură, să se întâlnească în aer liber, cu păstrarea distanței, să se dea cu bicicletele cu familia și să facă drumeții prin pădure.

Activitățile realizate de elevi:

Datorită faptului că nu se poate merge la școală, eleva a dorit să înființeze un dispozitiv care să ne ducă într-un spatiu virtual, o lume în care să ne putem întâlni cu toți cei cărora le simțim lipsa, în care să fim în siguranță și prin care să putem pătrunde în lumile noastre preferate. Important este să ne dorim să ajungem undeva, oriunde, că acest dispozitiv ne îndeplinește toate dorințele.

Întregul sistem este format din ochelari, ori-de-care: de soare, de schi, de vedere, dintr-o brățară lată confecționată dintr-un cilindru de carton, pe care este atașat un ecran în care vom introduce cartonașul cu desenul zonei unde vreau să ajung și cartonașele cu desenele potrivite zonei în care doresc să mă ”transfer”.

Spațiul virtual este locul ideal de înțâlnire, de aceea, toți copiii sunt invitați la provocarea de a-și crea propriul dispozitiv ER 7000. Haideți toți, copii! ER 7000!

Procesul de implementare a activităților:

Activitățile s-au desfășurat offline, pe parcursul unei săptămâni, dar activitățile le-am discutat și explicat online, pe scurt, pentru a mă asigura că toți copiii au înțeles ce au de realizat. Am ajutat copiii să se orienteze înspre o singură provocare și să se focuseze pe aceasta, să o descrie, să-i caute soluții și să construiască prototipul. Ghidul activităților a fost trimis pe Whats App pe grupul clasei, dar a fost și publicat pe Google Classroom, platforma pe care ne-am desfășurat lecțiile de când stăm acasă.

După primele trei zile, i-am lăsat să gândească și să realizeze prototipul. Mulți elevi au început proiectul, dar nu l-au finalizat toți deoarece pe final de an școlar s-au mobilizat mai greu sau nu au reușit să-și convingă apropiații să se implice în a-i ajuta. Pentru cei care au finalizat proiectul am fost extrem de plăcut surprinsă când am văzut cum s-au implicat toți membrii familiei, de la frați, părinți, până la bunici. După ce copiii au realizat prototipul, cine a dorit ne-a făcut o prezentare a proiectului și la întâlnirea online.

Competențele dezvoltate de elevi:

Elevii au învățat să se implice într-un proiect, să colaboreze cu alții pentru a duce la bun sfârșit ceea ce și-au propus, să fie consecvenți și persuasivi pentru îndeplinirea unei sarcini, și-au exersat creativitatea, imaginația, spiritul civic, abilitățile practice și capacitățile de a se proiecta într-o lume mai bună.

Planuri de viitor:

Abia aștept provocarea nivelului II și receptivitatea elevilor la aceasta.

Oportunități de îmbunătățire:

Îmi place proiectul așa cum este, îmi plac și mie și elevilor provocările, așa că nu am avea nimic de schimbat.

Etichete:

Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page