Curtea şcolii noastre – prietena noastră! Şcoala Gimnazială Nr. 3 Slobozia, Ialomița
Elevii din clasa a VIII-a C, au propus creerea unui mediu ambiant placut în curtea interioară a şcolii noastre, prin amenajarea unui spaţiu neângrijit cu jardiniere de flori, confecţionate din cauciucuri, după curăţarea şi igienizarea spaţiului totul sub îndrumarea doamnei Răduță Georgeta.
Enumeră problemele identificate de elevi:
Probleme identificate în şcoală, în cartier şi comunitate :
Să mâncăm sănătos;
Amenajarea sălilor de curs şi a sălii de sport;
Amenajarea spaţiului verde din curtea şcolii;
Igienizarea spaţiilor din zona şcolii;
Organizarea de activităţi cultural distractive pentru copiii mai mici din şcoala noastră; Asigurarea iluminatului public în zonele întunecoase din Cartier 500 şi Cartier Piaţa Mare.
Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.
Amenajarea spaţiului verde din curtea şcolii şi înviorarea cromatică a spaţiului.
Elevii au decis că spaţiul din curtea şcolii nu era bine îngrijit, nu era tăiată iarba, nu existau flori în zona cu statui, în spaţiul identificat de ei. Spaţiul nu era vesel.
Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?
Elevii şcolii sunt cei mai afectaţi de lipsa acestui spaţiu stimulativ pozitiv vizual, s-au gândit să-l amenajeze şi să-l transforme într-un spaţiu mai vesel, plin de culoare şi de viaţă. Elevii doresc un spaţiu care să le creeze confort şi un ambient plăcut.
Enumeră toate soluțiile la care v-ați gândit.
Elevii s-au gândit la tăierea ierbii, curăţarea zonei din curtea interioară ce se doreşte a fi amenajată, confecţionarea de jardiniere, plantare flori în jardiniere în prima etapă (până la finalizarea anului şcolar) şi confecţionarea scaune din cauciucuri în a doua etapă a proiectului (în vacanţa de vară).
Ce soluție dintre cele enumerate a fost aleasă pentru implementare și de ce?
Soluţia aleasă pentru perioada actuală a fost confecţionarea de jardiniere pentru flori din cauciucuri uzate.
Descrie pe scurt procesul de implementare a soluției/soluțiilor
Părinţii elevilor din echipa de proiect au adus cauciucuri uzate. Din bugetul şcolii, în urma prezentării proiectului conducerii şcolii , şcoala a pus la dispoziţie vopsea, diluant, mănuşi, măscuţe de unică folosinţă. Conducerea şcolii a înaintat o adresă către Primăria Slobozia pentru obţinerea de flori ornamentale şi pământ din partea DADP Slobozia.
Care sunt rezultatele sau impactul proiectului vostru?
S-au realizat 7 jardiniere pentru floridincauciucuri uzate, vopsite în culori vesele de către elevi, cu modele creative.
Urmează, după aprobarea Primăriei Slobozia, obţinerea de flori şi pământ pentru finalizarea activităţii şi plantarea florilor în jardinierele confecţionate.
Câte persoane au beneficiat de soluția voastră?
mai mult de 100
Ce au zis oamenii care au beneficiat de soluție? Scrie 2 citate sau păreri.
Directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Slobozia – doamna prof. Stoica Claudia – ,,Sunt foarte frumoase şi atractive pentru curtea şcolii.”
Elevi din şcoală: ,,Ce frumoase sunt jardinierele!”
Ce dificultăți ați întâlnit pe măsură ce ați implementat proiectul și cum le-ați depășit?
Elevii participanţi la echipa de proiect sunt clasa a VIII-a şi au de învăţat pentru examenul de Evaluare Naţională şi nu puteau sta mai mult de o oră la fiecare activitate din proiect. Dar elevii s-au suplinit în timpul activităţilor, şi-au împărţit sarcinile şi au avut idei creative pe care le-au pus în practică. Încă nu s-au primit florile şi pământul de flori din partea DADP Slobozia.
Cât timp a durat să implementați soluția?
7-15 Zile
Ce ați făcut să promovați proiectul în școala voastră sau în comunitate? Cu cine au vorbit elevii despre proiect? Ce răspunsuri au primit?
Elevii au vorbit cu conducerea şcolii şi cu dirigintele clasei. Elevii au comunicat părinţilor datele despre proiect şi le-au solicitat ajutorul
Aproximativ, cu câte persoane s-a vorbit despre proiect în total?
20-50
Pe scurt cum vă propuneți să susțineți proiectului pe viitor.
Vom prezenta activităţile din proiectul ,,Eu pot!” 2017, printr-un pliant de promovare şi printr-un panou în şcoală cu imagini din acţiunile proiectului, iar pe Facebook printr-un colaj de imagini din activităţi sub formă de filmuleţ.
Comments